23 iulie 2013

Manastirea NamaiestiUn loc binecuvântat de Dumnezeu - localitatea Nămaieşti, cu o Mânăstire în care Maica Domnului poposeşte prin Icoana Făcătoare de Minuni zugravită de evanghelistul Luca. In stânca în care a fost descoperită această icoană s-a construit o mânăstire.

În această veche aşezare duhovnicească din localitatea Nămăieşti, judeţul Argeş trăiesc îndeobşte 32-33 călugăriţe, suflete înzestrate cu voci minunate şi care cu glasul lor îngeresc înalţă cântecele şi rugăciunile spre cer.

Aici, o puternică energie îţi dă aripi şi puterea să te înalţi duhovniceşte, trezeşte inimile cândva pietrificate şi reîmprospătează sentimentele oamenilor pentru o viaţă plină de iubire, lumină, armonie şi speranţă. Rugăciunile credincioşilor sunt auzite de fiecare dată şi toate greutăţile şi problemele se rezolvă. Da! venind pe aceste meleaguri şi poposind la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului prinzi aripi şi simţi sfânta transformare: se trezeşte în tine dragostea de viaţă, pleci de aici cu sufletul smerit, împăcat şi curat. Tot aici descoperi atâtea lucruri minunate: răsăritul soarelui din vârful munţilor, foşnetul bătăii de aripi al unei păsări, florile multicolore care împodobesc casele îngrijite ale măicuţelor şi multe alte asemenea minunăţii. Aici şi acum, cu toţii nutrim sentimente de adevărată iubire, Icoana Maicii Domnului aducând în inimi bucheţele de curaj şi încredere în noi înşine, ne alină sau ne înlătură suferinţele sufletelor şi ale trupurilor noastre.... este răpus şarpele răutăţii şi al invidiei.       
Sunt multe întâmplări minunate legate de Icoana Maicii Domnului de la Nămăeşti.
       Pe vreme de secetă, Icoana Maicii Domnului era purtată cu carul cu boi în locurile unde nu plouase de mult şi se lăsa atât de grea în unele zone că, pentru a putea fi urnită, preoţii făceau slujbe si Icoana era purtata mai departe şi Bunul Dumnezeu se îndura şi oamenii erau salvaţi când ploile se revărsau peste acele ţinuturi aride.
De asemenea, Icoana Maicii Domnului şi-a ales singură locul în biserică pentru a fi la îndemâna creştinilor şi a asculta toate rugăciunile lor.