Powered By Blogger

27 august 2014

Sfantul Fanurie



Sfântul Fanurie- prăznuit în ziua de 27 august


Sfântul Fanurie este "ajutorul celor în nevoie"
Acest Sfânt, a fost dus la moarte de necredincioÅŸi la vârsta de 19 ani si a cerut atunci să-ÅŸi facă, înainte de a fi omorât, ultima rugăciune. 
El s-a rugat lui Dumnezeu astfel "Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe aceştia care au făcut plângere şi strigare, fă ca tot cel ce va face o turtă cu ulei şi cu zahăr sau o plăcintă şi o va da săracilor să fie ascultat în orice durere dreaptă va avea. Aceasta zic să fie pentru iertarea păcatelor mamei mele, care a murit păcătoasă."
Iar glasul Domnului  s-a auzit : "FIE, FANURIE, DUPÄ‚ CUVÂNTUL TÄ‚U ÅžI TOT CEL CE TE VA CHEMA PE TINE ÃŽN AJUTOR SÄ‚ FIE ASCULTAT DE MINE ÅžI TU VEI FI AJUTORUL CELOR DIN NEVOI"
Iată un citat din viaÅ£a Sfântului: 
"Mult ajutor a adus creştinilor acest mare sfânt; când au cerut ajutor, făcând turta şi plăcinta, se rugau sfântului pentru orice nevoie dreaptă ce aveau. De aceea i se spune sfântului "arătare", căci cei ce au credinţa mare şi nu se îndoiesc, sunt ajutaţi grabnic de către Sfântul mare Mucenic Fanurie....
Turta se face de nouă ori şi se împarte numai săracilor, iar după ajutorul primit, se face pentru Sfântul o placintă mai mare, cel în nevoie ostenindu-se cu mâinile sale - şi tot la săraci să fie împărţită cu mulţumita sfântului"... turtele se pot face, în afară de Duminică, în orice zi.

Sunt mulÅ£i credincioÅŸi care au mărturisit că facănd această rugăciune (Acatistul  Sfântului Fanurie)  ÅŸi 9 turtiÅ£e ..... timp de nouă zile (nu consecutiv, că nu se face duminică ÅŸi nici în zilele de sărbătoare)... în scurt timp au primit ajutor: unii chiar în timpul rugăciunii, la sfarÅŸitul celor nouă zile sau pentru alÅ£ii la două sau trei luni s-au îndeplinit dorinÅ£ele.
PuteÅ£i cumpăra de la biserică "ViaÅ£a ÅŸi Acatistul Sfântului Fanurie". Le cititi ÅŸi vă rugaÅ£i cât de des puteÅ£i. 
Rugăciunea se face la biserică sau acasă, aÅŸezându-vă în faÅ£a unei icoane, în genunchi ÅŸi aprinzând o lumânare. De la un preot, ÅŸtiu  că cel mai bine este ca rugăciunea să se facă după ora 11 p.m.
Cel mai important este SÄ‚ AVEÅ¢I CREDINŢĂ! Să aveÅ£i încredere că Sfântul Fanurie vă ajută !!!.

Este bine ÅŸi frumos  să îl pomenim după ce ne-a ajutat ÅŸi mai ales să-l pomenim ÅŸi să-l cinstim cum se cuvine de ziua Lui de praznic (27 august).
 

Audio - ViaÅ£a Sfântului Fanurie: 
http://ortodoxiatinerilor.ro/182-radio-ortodoxia-tinerilor/istorie-spiritualitate/20506-viata-sfantului-fanurie-audio
 

 Vă doresc să vi se îndeplinească dorinÅ£ele!!! 
 Aici găsiÅ£i un articol despre acest Sfânt ...
Doamne ajută!!!


4 comentarii:

  1. sint toti invinuitii nostrii Rad eu parinti sotul Sim, si Tiuc si Rad bunici si strabunici Tap[fara drept de replica] la tiganii Gur.Vaii Bujorn...1700-vesnic[nu renuntam la acuzatii vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  2. avem capete de Tov.Romascanu,eu parinti bunici sot strabunici mama 1700-vesnic ICSI vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu toate xeoxurile le-am bagat la rusi VL Avanpost vechi spital 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  4. este atipicul pe capul meu parinti sot stiim 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere