Powered By Blogger

10 august 2013

POTI LUPTA PENTRU UNICUL BINE AL COPIILOR TAI?!

In fiecare zi, pe stradă, în mijloacele de transport în comun, la serviciu, oriunde se aud vocile disperate, în special, ale mamelor:
”Nu ascultă! Nu ştiu ce să mă fac cu el!”/”Işi pierde toata ziua în faţa calculatorului!”/”Ce scoală este asta? Se duce îmbracată cum vrea şi cu unghiile făcute!”/”Cum adică profa’ este vinovată? Ea este vinovată că tu nu ai fost atent la ce a spus la ora şi te-ai dus cu tema nefacută?”/”Este de o obraznicie fără margini! şi la ultima discutie a ridicat mâna la mine şi la taică-său!”/”Nu mănâncă decât mezeluri, cartofi prajiti, pizza adică, fast food. Şi mă mai întreb de ce îl doare stomacul?!”/”Când ora de culcare este după 12 noaptea, cum poţi să mai te trezeşti dimineaţă să ajungi la timp la şcoală şi să mai fii şi activ?!”
Şi multe altele... îţi sunt cunoscute?! Sunt convinsă că acestea şi multe altele frământă gândurile şi sufletele mămicilor şi uneori şi ale tăticilor. Dar... ţi-ai pus întrebarea de ce se întamplă toate acestea în conditiile în care te străduieşti din răsputeri să dai copilului tot ce este mai bun. OARE?? Tot ce consideri că poate mulţumi copilul tău în actualul sistem ”democratic” se rezumă la: bani, haine, farduri, petreceri de noapte şi de zi în baruri de tot felul, camera proprie ...eventual într-o vilă la marginea oraşului, maşină la scară la 18 ani, majorate sărbătorite în baruri de lux, toleranţă la îmbrăcăminte în locuri unde trebuie să fie decentă, toleranţă la obrazniciile din mijloacele de transport în comun sau în locurile publice, replici dure şi admonestări ale parinţilor către profesori pentru diferitele observaţii pe care dascălii îndrăznesc să le facă la adresa copilului şi multe altele. Şi ca o încununare a faptului că parinţii îşi iubesc enorm copii şi le doresc tot binele din lume, în ultima vreme, mita pentru examenele începutului lor de drum în viaţă se transmite profesorilor, direct prin aceşti copii!!!
OARE ? OARE ACESTA ESTE BINELE PE CARE-L DOREŞTI COPIILOR TĂI? Grea întrebare... Şi ştii de ce? Pentru că, din păcate, scuturându-ţi zdravăn conştiinţa peste care s-au pus straturi groase de praf, nici tu nu mai ştii ce este bine şi ce nu, unde este adevărul şi de fapt, ce căutam în acest haos infernal al zilelor noastre!
Ai curajul de a te rupe cateva minute de grijile şi problemele zilnice şi de a te îndrepta către un parc unde este multă vegetaţie, să te aşezi pe o banca departe de zgomotul cotidian... şi să te gândesti la tine. Atât! La persoana ta! Atât! Şi să încerci să răspunzi la întrebările:
-cine esti ?
-de unde ai venit?
-pentru ce te afli pe acest pământ ? şi daca esti în cautarea a ceva...

DACĂ AI VOINŢĂ SĂ CAUŢI ŞI SĂ CERCETEZI, DINCOLO DE LUMEA VĂZUTĂ, DINCOLO DE GRIJI ŞI NECAZURI, DINCOLO DE RĂUTĂŢI ŞI INVIDII, DINCOLO DE TINE ŞI DE TOŢI CEILALŢI, AI SĂ FI SUPRINS:
TOT CE CAUTI, TOT CE ESTE BUN, TOT CE ESTE ADEVĂRAT ŞI CURAT, TOT CE TE FACE SĂ TRĂIEŞTI ŞI SĂ MERGI ÎNAINTE SE AFLĂ.... NUMAI ÎN TINE !
Şi după ce vei descoperi toată această comoară din tine, vei amuţi!
TOT TABLOUL BUN SI FRUMOS ESTE ÎN TINE!
Şi atunci cum ai ajuns în acest ”azil de nebuni” în care te misti, mănânci, dormi şi te prefaci că traieşti fericit cu familia ta?!
Şi cum ai ajuns să târăşti şi copiii în acest infern?!
Şi cum ai greşit atât de mult faţă de ei?!
Pentru că nimeni nu ţi-a spus nimic !
Pentru că nimeni nu ţi-a deschis ochii!
Pentru că nimeni nu ţi-a spus adevarul!
Pentru ca eşti intr-un sistem care nu te vrea cu conştiinţa trează, ci moartă!
Când vei învinge teama, te vei deschide şi vei lăsa să te inunde pacea şi adevarul, vei realiza că ai copii pe care tu singur i-ai aruncat în acest sistem bolnav care te-a atras ca un magnet!

DAR NICIODATĂ NU ESTE PREA TARZIU !
DĂ VOINŢĂ ŞI VEI LUA PUTERE!
CERCETEAZĂ ŞI VEI AFLA!
BATE ŞI ŢI SE VA DESCHIDE!

Şi numai, numai atunci vei avea copiii pe care ar fi trebuit să-i ai de la inceput!!
Şi numai aceşti copii vor schimba sistemul bolnav într-unul sănătos!
Înarmează-te cu răbdare şi pleacă la drum pentru binele copiilor tăi!
UNICUL BINE!

Sfântul Ioan Gură de Aur  spunea ca "Cel ce cunoaşte este ca şi lumânarea aprinsă, de la care pot lua lumină mii de alte lumânări." 

Multumesc, pentru ajutor, prietenei mele V.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu