Powered By Blogger

5 decembrie 2014

Sfantul Ierarh Nicolae



    
     Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai cunoscut şi iubit Sfânt al Bisericii noastre. Este cunoscut   datorită generozităţii sale faţă de cei săraci şi mai ales ca ocrotitor al copiilor. Sfântul Nicolae este foarte ajutător şi prezent şi în zilele noastre.
      În cele ce urmează am să vă relatez cum Sfântul
Ierarh Nicolae a salvat viaţa unei bune colege şi prietene, pe nume Sofia. 
Era cu ceva vreme în urmă, într-un moment greu din viaţă, de încercare, Sofia neştiind că are o problemă de sănătate gravă. După cum îmi povestea, era singură acasă şi dormea. Deodată a venit, spre ea, Sfântul Nicolae - care era aşa cum apare în icoana sa - şi a chemat-o la biserică, spunându-i blând: "hai, că ai rămas singură ... trebuie să mergi la biserică! Toată lumea este acolo!"  Nu îşi aminteşte decât că a fost luată de mână şi s-a trezit în stradă, unde i s-a făcut rău şi un vecin a oprit un taxi, care a dus-o, urgent, la spital.  
A fost şansa ei de a fi salvată ... Doctorii au recunoscut că a fost un miracol...era vorba despre o sarcină extrauterină care îi putea fi fatală.

Iată cum Sfântul Nicolae este prezent şi lucrător şi astăzi printre noi şi pentru noi!

Cel mai important este SĂ AVEM CREDINŢĂ! Să avem încredere că Sfinţii ne ajută !!!.




      Cred că fiecare are câte ceva de relatat în legătură cu ajutorul primit prin mijlocirea Sfântului Ierarh Nicolae. Atunci când suntem în nevoi si neputinţe de orice fel suntem ajutaţi dacă ne rugăm cu credinţă. 
De multe ori am mers la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, unde se află mâna dreaptă a Sfântului Nicolae. M-am rugat pentru copii, pentru noi şi pentru rezolvarea unor probleme. Am fost ajutaţi de fiecare dată.
        Este bine să îl pomenim după ce ne-a ajutat şi, mai ales, să-l pomenim şi să-l cinstim cum se cuvine de ziua Sfântului Nicolae - 6 decembrie.
 
 Troparul Sfântului Mare Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei

" Îndreptător credinţei şi chip blândeţilor, învăţător înfrânării te-ai arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai câştigat cu smerenia cele înalte, cu sărăcia cele bogate. Părinte Ierarhe Nicolae, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre."

Despre Sfântul Nicolae se mai spune că este adevăratul Moş Crăciun.
http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-nicolae/mos-nicolae-adevaratul-mos-craciun-69732.html