Powered By Blogger

25 octombrie 2014

Pelerinaj la moastele Sfintilor



Un pelerinaj la moaştele sfinţilor, este de o încărcătură spirituală deosebită...

Imi doream să ajung în insula Eghina din Grecia şi....cu ajutor de la Dumnezeu, în toamna lui 2010, am plecat în pelerinaj în Grecia, la mai multi sfinti...la Sfântul Nectarie – am ajuns, în Eghina, chiar pe 9 noiembrie, când este prăznuit, acest Sfânt, de biserica ortodoxă.
Am poposit şi la Sfântul Ioan Rusu - insula Evia, la Sfinţii din Tesalonic (Vasile cel Mare, Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Grigorie de Palama etc), Mănăstirea „Sfântul Ioan Evanghelistul“ din Suroti-unde este mormântul Parintelui Paisie Aghioritul, de lângă Tesalonic, sfânta Paraschevi cea veche din Tembi (Grecia) - tămăduitoarea bolilor de ochi şi Sfântul Efrem cel Nou din Nea Mackri.  
Sfântul Efrem cel Nou - Marele Mucenic din Nea Makri - este un Mare Sfânt al Bisericii Ortodoxe, care este cunoscut în toată lumea atât pentru marea sa putere făcătoare de minuni, cât şi pentru rapiditatea ajutorului său, fiind supranumit "Grabnic Ajutător în toate nevoile". 
„ Puterea dumnezeiască ce lucrează prin trupurile Sfinţilor după moartea lor e o continuare, dar şi o intensificare a puterii ce lucra prin trupurile lor cât au fost în viaţă. Chiar umbra trupului lui Petru avea puterea să vindece pe bolnavii peste care trecea „ (Fapte 5, 15).  „Unii bolnavi se vindecau prin simpla atingere de ştergarele folosite de Sfântul Apostol Pavel „(Fapte 19, 11)
Pentru mine, acest pelerinaj, a fost o experienţă deosebită .... o bucurie de nedescris, am simţit cum energiile nepământene şi mirosul deosebit de frumos din preajma moaştelor m-au înălţat duhovniceşte.

Am revenit în ţară, pot spune, înnoită duhovniceşte, mai luminoasă şi cu dorinţa fierbinte să finalizez scrierile de suflet şi să împărtăşesc aceste experienţe minunate cu prietenii şi apropiaţii mei, creştini ortodocşi.

Vreau să vă relatez o minune, din zilele noastre, pe care Dumnezeu a făcut-o, cu un tânăr care era posedat şi a fost adus la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou (Basarabov) de la Catedrala Patriarhală (era în ziua de praznic a Sfântului, în urmă cu câţiva ani). Nu a fost întâmplător... Dumnezeu a dorit să văd această minune...şi iată că a venit vremea să o relatez.

Eram la rând, cu puţin înainte să ajung şi să trec pe la raclă ...trecerea pelerinilor a fost oprită şi am văzut un tânăr, care se zbătea şi urla cu atât mai mult cu cât se apropia mai mult de racla cu Sfintele moaşte. Acesta era adus de braţe de doi bărbaţi....Noi, cei din multimea de la rând am spus rugăciunea „Tatăl nostru” iar câţiva preoţi au făcut o rugăciune specială... i-au dat cu aghiasmă şi tânărul a fost pus pe racla cu moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou şi ...minunea s-a produs.... că pe tânar l-am văzut plecând pe piciorele lui liniştit şi vindecat.

Părintele Ioan Iovan, un mare duhovnic, de care am mai vorbit, (Dumnezeu să-l numere printre sfinţii Săi!) spunea astfel: " Să nu uitaţi că aveţi un suflet de mântuit! "

De aceea, dragii mei cititori vă spun că NUMAI prin participarea la Sfintele Liturghii, în biserică ne putem mântui, ne eliberăm treptat din complexul patimilor şi primim darul dumnezeiesc. 
Să-L căutăm pe Hristos chiar acum, să-L aducem în sufletele noastre!
Să ne inunde cu dragoste, pace şi bucurie! Să dorim binele!
Avem nevoie de BINE, mai ales în această perioadă...!!!