Powered By Blogger

27 august 2014

Sfantul Fanurie



Sfântul Fanurie- prăznuit în ziua de 27 august


Sfântul Fanurie este "ajutorul celor în nevoie"
Acest Sfânt, a fost dus la moarte de necredincioşi la vârsta de 19 ani si a cerut atunci să-şi facă, înainte de a fi omorât, ultima rugăciune. 
El s-a rugat lui Dumnezeu astfel "Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe aceştia care au făcut plângere şi strigare, fă ca tot cel ce va face o turtă cu ulei şi cu zahăr sau o plăcintă şi o va da săracilor să fie ascultat în orice durere dreaptă va avea. Aceasta zic să fie pentru iertarea păcatelor mamei mele, care a murit păcătoasă."
Iar glasul Domnului  s-a auzit : "FIE, FANURIE, DUPĂ CUVÂNTUL TĂU ŞI TOT CEL CE TE VA CHEMA PE TINE ÎN AJUTOR SĂ FIE ASCULTAT DE MINE ŞI TU VEI FI AJUTORUL CELOR DIN NEVOI"
Iată un citat din viaţa Sfântului: 
"Mult ajutor a adus creştinilor acest mare sfânt; când au cerut ajutor, făcând turta şi plăcinta, se rugau sfântului pentru orice nevoie dreaptă ce aveau. De aceea i se spune sfântului "arătare", căci cei ce au credinţa mare şi nu se îndoiesc, sunt ajutaţi grabnic de către Sfântul mare Mucenic Fanurie....
Turta se face de nouă ori şi se împarte numai săracilor, iar după ajutorul primit, se face pentru Sfântul o placintă mai mare, cel în nevoie ostenindu-se cu mâinile sale - şi tot la săraci să fie împărţită cu mulţumita sfântului"... turtele se pot face, în afară de Duminică, în orice zi.

Sunt mulţi credincioşi care au mărturisit că facănd această rugăciune (Acatistul  Sfântului Fanurie)  şi 9 turtiţe ..... timp de nouă zile (nu consecutiv, că nu se face duminică şi nici în zilele de sărbătoare)... în scurt timp au primit ajutor: unii chiar în timpul rugăciunii, la sfarşitul celor nouă zile sau pentru alţii la două sau trei luni s-au îndeplinit dorinţele.
Puteţi cumpăra de la biserică "Viaţa şi Acatistul Sfântului Fanurie". Le cititi şi vă rugaţi cât de des puteţi. 
Rugăciunea se face la biserică sau acasă, aşezându-vă în faţa unei icoane, în genunchi şi aprinzând o lumânare. De la un preot, ştiu  că cel mai bine este ca rugăciunea să se facă după ora 11 p.m.
Cel mai important este SĂ AVEŢI CREDINŢĂ! Să aveţi încredere că Sfântul Fanurie vă ajută !!!.

Este bine şi frumos  să îl pomenim după ce ne-a ajutat şi mai ales să-l pomenim şi să-l cinstim cum se cuvine de ziua Lui de praznic (27 august).
 

Audio - Viaţa Sfântului Fanurie: 
http://ortodoxiatinerilor.ro/182-radio-ortodoxia-tinerilor/istorie-spiritualitate/20506-viata-sfantului-fanurie-audio
 

 Vă doresc să vi se îndeplinească dorinţele!!! 
 Aici găsiţi un articol despre acest Sfânt ...
Doamne ajută!!!